Arthona

WAT WIJ DOEN

Onze diensten | Subsidies en financieringen

Subsidies en financieringen

Bij Arthona geloven wij in duurzaamheid als waarde. Dit geldt ook voor de investeringen die uw bedrijf doet in het kader van een duurzame toekomst en waardecreatie op lange termijn.

Wij zijn uw partner in het verkennen en benutten van subsidies en financieringen die uw bedrijf ondersteunen bij investeringen in duurzaamheid. Ons team van adviseurs staat klaar om u te begeleiden door het complexe landschap van subsidies en financieringen die van toepassing zijn op investeringen in duurzaamheid. Met deze investeringen en bijbehorende subsidies en financieringen verkleint u niet alleen uw afdruk op people en planet (ecologische voetafdruk), maar bereikt u ook uw profit (financiële doelen).

Investeringen waar u aan kunt denken zijn bijvoorbeeld: elektrische productiemachines, elektrische vervoersmiddelen, baanbrekende technologieën , circulaire verdienmodellen en verduurzamen van vastgoed.

subsidies en financieringen

Onze aanpak subsidies

I. Subsidieanalyse en Advies

Onze adviseurs voeren een grondige analyse uit van beschikbare subsidies op lokaal, nationaal en internationaal niveau aan de hand van software. Door deze analyse worden er geen relevante regelingen gemist, en is er daarmee een compleet beeld van beschikbare subsidies en fiscale regelingen. Wij identificeren kansen die specifiek zijn afgestemd op de investering die u gaat doen.

II. Aanvraagbeheer

Aan de hand van de subsidies en fiscale regelingen die worden aangevraagd, wordt er vastgesteld welke informatie nodig is. Onze adviseurs zorgen in overleg met u ervoor dat alle relevante documenten beschikbaar zijn. Vervolgens worden de relevante documenten tijdig ingediend en zorgen onze adviseurs ervoor dat u voldoet aan alle vereisten. 

III. Monitoring en Compliance

Na het verkrijgen van de subsidies en fiscale regelingen houden wij de voortgang nauwlettend in de gaten. Zo zorgen wij onder meer dat uw accountant de juiste informatie krijgt om de fiscale regelingen goed te verwerken in uw belastingaangifte en beantwoorden we eventuele vragen die u kunt krijgen na goedkeuring van de subsidies en fiscale regelingen. Daarnaast zijn er subsidies en fiscale regelingen waarbij tussentijds gerapporteerd moet worden over de voortgang van het project waarvoor een subsidie of fiscale regeling is verleend. Ook dit verzorgen we voor u.

Onze aanpak financieringen

I. Bepaling type financiering

Aan de hand van parameters wordt bepaald welke type financiering passend is.

II. Financieringsmemorandum

Er wordt een memorandum opgesteld met onder meer een beschrijving van de onderneming en ondernemer, een financiële analyse en een beschrijving van het verzoek.

III. Financieringsverzoek

Het memorandum wordt toegestuurd naar partners in het netwerk van Arthona.

IV. Onderhandelingen

Offertes van diverse partijen worden tegen elkaar afgezet en beoordeeld op de beste voorwaarden.

V. Overeenkomsten

De toegezonden overeenkomsten worden gereviewed en bij goedkeuring ondertekend.

Meer weten?

Benieuwd naar wat Arthona nog meer voor u kan betekenen? Bekijk onze diensten op het gebied van rapportages en certificeringen en value cases.