Arthona

WAT WIJ DOEN

Onze diensten | Value cases

Value cases

Bij Arthona geloven wij in duurzaamheid als waarde. Wij geloven in de kracht van verantwoord ondernemen en helpen bedrijven bij het integreren van duurzaamheid in hun bedrijfsstrategieën. Onze dienstverlening richt zich op het opstellen van doordachte, praktische en winstgevende value cases (duurzame business cases) die niet alleen goed zijn voor people en planet, maar ook voor profit. Met deze value cases creëren wij waarde voor uw bedrijf op de langere termijn.

Bij value cases kunt u onder andere denken aan: nieuwe omzetgroepen door een focus op de circulaire economie, kostenreductie door het verminderen van grondstoffen en het berekenen van terugverdientijden op duurzame investeringen.

value cases

Onze aanpak

I. Analyse

Onze adviseurs voeren een grondige analyse uit op uw bedrijfsactiviteiten om duurzaamheidskansen te identificeren. Wij kijken naar elk aspect: zowel aan de omzet kant als aan de kosten kant en naar uw investeringsagenda. Dit kan variëren van het identificeren van nieuwe omzet stromen, tot supply chainmanagement en energieverbruik om mogelijkheden tot financiële verbetering te ontdekken.

II. Strategie

Op basis van onze analyse formuleren wij een strategie om tot de verbetering van omzet of lagere kosten te komen. Met deze strategie kunt u zowel op het gebied van people en planet (ecologisch) als op het gebied van profit (economisch) voordelen bereiken. In de strategie wordt naast het kwalitatieve gedeelte (de hoe) ook het kwantitatieve gedeelte (wat levert het financieel op) meegenomen. Er komt een financiële berekening van eventuele voordelen.

III. Implementatie

Wij ondersteunen uw bedrijf bij de praktische implementatie van de value cases. Dit kan variëren van training tot monitoring tot aan gesprekken met stakeholders. We zorgen ervoor dat uw team goed is uitgerust om de veranderingen die voortkomen uit de value cases door te voeren.

Meer weten?

Benieuwd naar wat Arthona nog meer voor u kan betekenen? Bekijk onze diensten op het gebied van rapportages en certificeringen en subsidies en financieringen.